hobbymaterialen verpakkingsmaterialen en wenskaarten kopen allerlei leuks webshop 2

UITLEG strijk transfer techniek

UITLEG strijk transfer techniek
UITLEG strijk transfer techniek
UITLEG strijk transfer techniek
UITLEG strijk transfer techniek
InStock
 
Voorraad: onbeperkt
Dit is een voorbeeld die u zelf kunt namaken.

De strijk transfer techniek houdt in dat je gespiegelde plaatjes of foto's op speciaal heat transfer papier geprint, overbrengt op lichte gladde katoenen stof. Dit met behulp van warmte door middel van een strijkijzer. Let op: op donkere stoffen zal de print niet goed overkomen. Ook stoffen met veel relief of een wollige structuur worden afgeraden. De vellen en overige materialen zijn bij ons verkrijgbaar. 

Wat heb je nodig?
  • Een strijk transfer vel - al onze strijkvellen vindt je << HIER>>
  • Licht gekleurde katoenen stof, lapje, kussenhoes, theedoek enz.. - Basis stoffen vindt je << HIER >>
  • Schaar
  • Een stuk bakpapier  - Bakpapier vindt je << HIER >>
  • Strijkijzer
  • Eventueel een tussenvel karton (voor dubbele stof) Basis karton vindt je << HIER >>Hoe ga je te werk?

*Verwarm je strijkbout voor op de warmste stand (zonder stoomfunctie, die moet je uit zetten, liesft ook het water eruit gooien).
Strijk voordat je begint eerst de stof die je gaat gebruiken goed glad. Gebruik je 2 lagen stof aan elkaar leg er dan een stuk karton tussen, om doordrukken te voorkomen. *Knip nu je plaatje/tekst uit, probeer dat te doen met zo min mogelijk harde hoeken, dus een beetje afgeronde hoeken geeft het mooiste resultaat. In principe kan je ongeveer een 5 mm randje erom heen laten. De print is semi transparant, maar je ziet op de stof wel een klein beetje glans. Wil je zo min mogelijk randen? Knip dat je plaatje heel precies uit, even een werkje maar soms ook echt een mooier resultaat.

  

* Nu plaats je het plaatje met de geprinte kant naar beneden op de stof. De geruite kant wijst dus naar boven. Hier overheen plaats je een ruim stuk bakpapier, zodat in elk geval het hele plaatje is bedekt. Zorg ervoor dat je met de bout niet het plaatje direkt raakt. Je strijkt dus op het bakpapier, met het plaatje eronder.

  

* Begin met strijken, maak draaiende bewegingen, en zet wat druk. Die dit voor ongeveer 60 tot 90 seconden. Probeer het plaatje overal goed te raken, en vooral ook de buitenranden goed te strijken.
Laat nu het geheel afkoelen. Het bakpapier mag je weghalen, Als het plaatje koud is begin je voorzichtig bij een randje het schutpapier los te maken van de afbeelding. Komt het plaatje meer? Dan is het niet heet genoeg geweest. Strijk dan opnieuw.  Heb je een beginnetje, verwijder dan voorzichtig beetje bij beetje het schutpapier. Nu zit de afbeelding op de stof.

  

* Soms heeft niet alles helemaal gepakt, en is fixeren (nogmaals licht strijken met  enkel bakpapier erover) nodig. Ook helpt het om de afbeelding wat beter bestand te maken tegen wassen. Plaats nogmaals het bakpapier over het plaatje, en strijk kort met lichte druk nog een keer over de hele afbeelding. 5 a 10 seconden. Laat eerst weer goed afkoelen voor het verwijderen van het bakpapier.Let op: het kan wel gewassen worden, maar de ervaring leert dat het plaatje snel kwaliteit verliest en los zal laten, wij kunnen hier geen garantie opgeven. Toch het wasvoorschrift bij deze: wacht 24 uur met wassen. Was binnenste buiten op max. 40 graden, gebruik geen bleekmiddel.De gebruikte materialen vindt u hieronder terug en kunt u los bestellen.

Gebruikte materialen
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen. Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN