ZELFMAAKIDEE Handlettering kaarten - allerleileuks.nl

ZELFMAAKIDEE Handlettering kaarten

ZELFMAAKIDEE Handlettering kaarten
ZELFMAAKIDEE Handlettering kaarten
ZELFMAAKIDEE Handlettering kaarten
InStock
 
Voorraad: onbeperkt
Dit is een voorbeeld die u zelf kunt namaken.

Handletteren of handlettering is helemaal hot en happening! maar wat is het nu precies en kan ik dat ook? Eigenlijk is het heel simpel weg mooie met de hand geschreven teksten, op allerlei ondergronden bijvoorbeeld kaarten, labels en nog veel meer. De teksten worden vaak begeleid met leuke sierlijke tekeningetjes en versiersels. Er wordt meestal gebruik gemaakt van fineliners, dikkere markers, brush (kwast) stiften, kalligrafeer stiften maar ook gewone stiften, en kleurpotloden. En er is nog veel meer mogelijk, en iedereen kan het! het vergt wat oefenen en gebruik maken van je eigen creativiteit. Want alles mag en niks is verkeerd, gewoon beginnen!

Wat heb je nodig?
Voor de eerste basis heb je nodig:
*Voorbeelden van lettertypes om te oefenen
*Schriftje of boekje met lijntjes of ruitjes (om te oefenen)
*Potlood en gum
*dunne zwarte fineliner
*liniaaltje
-eventueel een dikkere zwarte marker
- eventueel brushstift of kalligrafie stift (voor het maken van dunnere en dikkere lijnen in 1 beweging)
-Voor deze voorbeelden heb ik ook een kraftkaart en een witte kaart gebruikt.

Tip: het middenvlak bij de birthday kaart heb ik gemaakt met behulp van een kartonnen figuur (frame tag),.
Kijk eens bij onze kartonnen figuren, daar kun je handig gebruik van maken door de figuren als mal te gebruiken

Om te beginnen ga je eerst lekker oefenen, dus veel letters uitproberen en of overtrekken. Je kan schetsen met potlood, maar ik vindt het ook wel fijn om dat gewoon eens met een balpen te doen.
Zie hier wat geklieder van mij ;-). Ik ben ook net pas begonnen dus verre van perfect maar gewoon wat leuke ideetjes, die ik vast nog wel eens verder ga uitwerken.
Iedere eenvoudige basis letter kan je weer net anders maken met extra lijnen, stipjes, streepjes en nog veel meer net wat je leuk vindt.

 

Als dat een beetje lukt ga je in klad een opzetje schetsen met potlood. Bedenk welke tekst of quote je wilt gebruiken (denk aan gedichtjes, gezegdes, songs enz), welke blokken, figuren en extra lijnen je wilt,
en welke woorden je groot of klein wilt schrijven. Dit is nog best lastig en veel gummen en opnieuw beginnen is dan ook echt niet gek.
Heb je een mooie schets, ga dan beginnen met hulplijnen op je kaart te maken met behulp van liniaaltje en potlood (niet te dik want anders krijg je het niet mooi weg gegumt).
Maak een verdeling met lijnen en vormen waar alles komt. Ook zet ik zelf de tekst in dun potlood op om daarna alles over te trekken met een fijnschrijver.
Als de versie in potlood helemaal klaar is, kan je hem gaan natrekken met een fijnschrijver, de dikkere lijnen heb ik gewoon aangezet met de fijnschrijver, beetje bij beetje.

 

Gum daarna nog voorzichtig de potloodlijntjes weg, en kijk of je tevreden bent of dat er nog wat bij kan als je dat wilt.
Ik heb ook dat weer eerst met potlood gedaan daarna met fijnschrijver.  Ben je er al heel handig in? Dan heb je de potloodlijnen niet nodig uiteraard, maar zover ben ik nog lang niet!
Wel erg leuk om te doen, probeer het maar!
De gebruikte materialen vindt u hieronder terug en kunt u los bestellen.

Gebruikte materialen
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN