ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek - allerleileuks.nl

ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek

ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek
ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek
ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek
ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek
ZELFMAAKIDEE Houten blokjes bewerkt met plaatjes transfer techniek
InStock
 
Voorraad: onbeperkt
Dit is een voorbeeld die u zelf kunt namaken.

De transfer techniek houdt in dat je gespiegelde plaatjes op papier overbrengt op diverse materialen zoals hout, karton enz. Dit met behulp van een laklijm, die de inkt vasthoudt.  Let op: dit lukt alleen met laser geprinte vellen, niet met inktjekt inkt. De vellen en overige materialen zijn bij ons verkrijgbaar. 

Stap 1 en 2:
Schuur de blokken die je gaat gebruiken even lichtjes op en de randen naar wens. Schilder de blokjes met verf op waterbasis in je gewenste kleur, bij deze is de ondergrond witte acryl verf. Je kan de blokjes ook gewoon blank laten daar werkt de transfer methode ook gewoon op.

Stap 2 en 3:
Nu knip je de gespiegelde plaatjes op maat, je kan er gerust een rand omheen laten zitten, want het papier poetsen we er straks weer af. Je zult wel heel iets van een randje zien, maar bijna niet. Wil je minder rand dan kan je de plaatjes gedetailleerder uitknippen. Ik heb ze gewoon op maat geknipt zodat ze binnen de blokken vallen. Breng nu een flinke gelijkmatige dikke laag decoupage lijm aan op het wit geschilderde blokje en plaats direct het plaatje met de geprinte kant op het blokje in de lijm. Druk het plaatje overal goed aan, daarna wrijf je met een plastic pasje voorzichtig het plaatje glad en de lucht er onder uit. Nu moet het geheel goed drogen, voor de verwarming gaat dat lekker snel, maar het heeft wel even goed de tijd nodig zo ongeveer een twee uur. Zord dat de lijm echt helemaal goed droog en uitgehard is.
 

Stap 5 en 6:
Nu neem je een schuursponsje, of ander sponsje (washandje gaat ook), een droge doek, en een bakje met water. Maak het sponsje goed nat (niet dat het eruit loopt), en maak het plaatje beetje bij beetje nat met de zachte kant van het sponsje niet met de schuurkant, maak zachte draaiende bewegingen overal over het plaatje heen. Niet te hard drukken, gewoon heel rustig en zachtjes erover heen bewegen. je zult het plaatje weer tevoorschijn zien komen. Ga voorzichtig door met wrijven en je ziet dat er stukjes papier pulp loskomen, wrijf door totdat het er allemaal af is. Neem hier rustig de tijd voor en doe het vooral met zachte hand. Je zult zien dat de inkt niet meekomt en de afdruk op het hout staat. Met een droge doek veeg je al het overtollige pulp eraf. Mocht je nog wat vergeten zijn, weer even wat met het natte sponsje erover heen gaan en los laten komen. Als alles eraf is,  breng je nog een dun laagje vernis(decoupagelijm) aan over het plaatje, dat laat je drogen en dan is hij klaar! 

*Tip: nat maken kan ook met behulp van je vingers of een kwast, en je kan ook met je vingers voorzichtig het papier pulp eraf wrijven, doe het vooral rustig en zachtjes!
*Tip: mocht je onverhoopt toch iets te hard hebben gewreven en mis je wat lijntjes, werk dat dan bij met een watervaste stift.
De gebruikte materialen vindt u hieronder terug en kunt u los bestellen.

Gebruikte materialen
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN