ZELFMAAKIDEE Lantaarn van recycle pot met macrame touw - allerleileuks.nl

ZELFMAAKIDEE Lantaarn van recycle pot met macrame touw

ZELFMAAKIDEE Lantaarn van recycle pot met macrame touw
ZELFMAAKIDEE Lantaarn van recycle pot met macrame touw
ZELFMAAKIDEE Lantaarn van recycle pot met macrame touw
InStock
 
Voorraad: onbeperkt
Dit is een voorbeeld die u zelf kunt namaken.

Macrame is leuk en weer helemaal terug van weggweest! Bij deze een eenvoudige knoop techniek die iedereen kan. Je kan het om potten doen maar ook om flessen en nog veel meer. Zorg wel dat je altijd een soort van rand hebt waar het strat touw omheen kan. Je kan allerlei soorten touw gebruiken, de een wat lastiger om te knopen, maar allemaal leuk. 

In dit voorbeeld heb ik jute touw gebruikt van ca. 2 a 3mm dik. Ik heb gebruik gemaakt van een grote augurken pot.

Neem 1 stuk touw die ruim om de bovenkant van de pot past en ik heb 6 strengen touw gebruikt voor het knopen. Knip ongeveer 6 a7 keer de lengte van de pot per draad. Deze draden doe je dubbel en knoop je om de kortere draad die aan de bovenkant van de pot komt.  Maak een grote lus, en haal de 2 draden daar doorheen en dan aantrekken. Knoop nu de draad om de bovenkant van de pot, en verdeel de 6 paar draden gelijkmatig. Trek de draden nog even goed strak aan.Neem nu steeds van ieder paar draden, 1 van de linker en 1 van de rechter en leg er een dubbele knoop in. Probeer een beetje de op de zelfde hoogte te knopen, en trek de knopen goed aan.
Als je een ronde hebt gedaan, hou de draden even allemaal naar beneden of je ze allemaal gehad hebt. Nu kan je doorgaan met de volgende ronde op dezelfde manier, tot je aan de onderkant van de pot bent gekomen.Knoop nu aan de onderkant van de pot, de overliggende draden per tweetal strak aan elkaar en knip ze af.


Knip nu nog een 3 lange draden af (zes kan ook als je dat mooier vind), en haal ze onder de hoekpunten door. Rijg hier de houten kralen doorheen.
Tip: plak een stukje plakband strak om de uiteindes om de draden makkelijker te rijgen.Ik heb om de rand van de pot nog een gevlochte rand gemaakt. Neem 3 draden van ongeveer 3 maal de omtrek van de pot per draad (dat is ruim voldoende), en maak er een vlecht van.
even goed meten hoe lang die moet zijn, anders even wat uithalen voor de juiste lengte. Knup erin en afknippen en met flink wat lijm aan de achterzijde en ronndom vastlijmen. Nog wat schelpenzand op de bodem en een waxine lichtje plaatsen (nep of echt) en klaar is hij!


De gebruikte materialen vindt u hieronder terug en kunt u los bestellen.

Gebruikte materialen
Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN