ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen - allerleileuks.nl

ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen

ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen
ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen
ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen
ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen
InStock
 
Voorraad: onbeperkt
ZELFMAAKIDEE Veren decoratie hanger knopen

Erg leuk en eenvoudig zelf te maken  met een simpele knoop macrame techniek. met vele soorten wol, katoen of touw uit te voeren.
Ik heb voor de middelste veer acryl wol gebruikt, de buitenste veren zijn van wit dun katoen 1mm.


Let op: Dit is een voorbeeld die u zelf kunt namaken.

Wat heb je nodig:
Houten stok (uit het bos), wit katoen koord (ca. 8 meter), acry wol (ca. 10 meter) plakband, schaar, houten kraal, label, fijn kammetje. eventueel echte veren en een leuk label.

We beginnen met het knippen van touwtjes. Je knipt eerst een lang stuk voor de midden draad. Ca. 35cm dubbel dus 70cm. Deze doe je dubbel en plak je op de tafel vast aan de boven en onderkant.
Nu knip je kleinere stukjes voor het knoopwerk, de maat is natuurlijk afhankelijk van hoe groot je het blad/veer wilt. Knip ze ook weer niet te klein, dat werkt heel lastig. 
Ik heb voor de middelste wollen veer ca. 44  keer stukken geknipte van ca. 25cm (deze worden allemaal dubbel gebruikt).Totaal nodig wol ca. 10 meter.
 Voor de katoenen veren links en rechts hangend, heb ik per veer 42 draadjes geknipt van ca. 18cm, totaal ca. 8 meter.

Nu leg je een draad dubbel onderlangs, en via de andere kant weer een, die je erdoorheen haalt, en goed aan trekt. herhaal dit tot je een mooie hoogte hebt.
Zie foto's en filmpje voor extra uitleg.

Als je alle draadjes hebt geknoopt, kan je hem alvast wat op maat knippen, dat werkt makkelijker met het uithalen of kammen.
Begin nu met de draadjes uit elkaar te pluizen, draaien of kammen. Het ligt er heel erg aan welke wol, touw of katoen je gebruikt, of het te kammen is of dat je het moet pluizen met je vingers. Kwestie van uitproberen.
Het jute touw kun je het beste gewoon tegen de draad in draaien en de draadjes los van elkaar halen. Meestal kam ik een stukje los en kijk dan wat het beste werkt. Wol is echt uitpluizen, en losdraaien (best intensief, wel erg leuk effect). Katoen is makkelijker te kammer. Jute touw uitdraaien en pluizen.


Als alles uitgeluist is, knip dan de veren in model en op maat. Hang ze aan leuke houten stok, met wat echte veren en een leuk label, en klaar is hij!

De gebruikte materialen vindt u hieronder terug en kunt u los bestellen.

Gebruikte materialen


Terug naar overzicht

Andere klanten kochten ook

Wij gebruiken cookies om de gebruikerservaring te verbeteren of om advertenties te kunnen tonen.
Door gebruik te maken van deze website ga je hiermee akkoord. Privacy & Cookiebeleid
SLUITEN